Schapendrijven

Alleen samenwerken leidt tot resultaat!
Buiten
1
tot
100
personen
1,5 tot 2 uur
9.2
uit
403
reviews
Alleen samenwerken leidt tot resultaat: dat gaan jullie ontdekken tijdens deze unieke workshop schapen drijven met Border Collies. Schapendrijven is lastiger dan je denkt. Tijdens deze enerverende workshop schapen drijven komt het aan op teamwork. Zijn jullie in staat de schapen de juiste kant op te drijven? Dat kan alleen als je écht samenwerkt. Schapendrijven met Border Collies is dé teambuilding activiteit om te leren hoe je als team beter kunt functioneren. Teambuilding Schapendrijven is door onze boekers als hoogste beoordeeld met gemiddeld een 9,2 uit bijna 400 reviews!

Foto's

Bekijk alle foto's

Schapendrijven voor bedrijven

Een unieke workshop schapendrijven die sinds 15 jaar wordt verzorgd door onze beroemde schapendrijvers Maaike en René. Heerlijk buiten in de vrije natuur, ver weg van de dagelijkse werkroutine, ga je op onvergetelijke wijze met de honden en schapen aan het werk. De deelnemers worden direct vanaf het begin actief betrokken en gedurende het programma wordt er respectvol geobserveerd en teruggekoppeld door onze professionele trainers. De inhoud van de workshop kan variëren, afhankelijk van de vooraf overeengekomen doelstellingen. De workshop bestaat uit diverse onderdelen waarbij de teamgeest op inspirerende en humoristische wijze wordt gevoed. Daarnaast kan desgewenst na afloop ook serieuzer worden geëvalueerd om te zien wat er nu daadwerkelijk goed of fout is gegaan in de samenwerking. De workshop wordt begeleid door onze ervaren trainers, die op ongeëvenaarde en respectvolle wijze met de honden, schapen en mensen aan het werk gaan. Thema’s als leiderschap, communicatie en samenwerking lopen als een rode draad door deze actieve en verrassende workshop. Het programma is als hoogste beoordeeld!

Workshop schapen drijven als teambuilding

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt en in de afgelopen jaren doorontwikkeld tot een uniek teambuilding event. Leer op een originele en ontspannen wijze hoe je als team beter kunt functioneren. Hoe verloopt de communicatie? Wat zijn de verschillende rollen binnen het team? Hoe haal je het beste uit jezelf en je collega's? Spelenderwijs en met veel humor komen alle vraagstukken aan bod. Met deze teambuilding workshop Schapendrijven werk je op een originele manier aan het versterken van de teamspirit binnen jullie team of afdeling.

Schapendrijven met Border Collies

Voordat jullie zelf de schapen mogen drijven, zal jullie dit eerst voorgedaan worden door de Border Collies. Zij zijn de specialisten van het schapendrijven en zullen jullie laten zien hoe je het doet. Je wordt direct vanaf het begin betrokken bij het schapendrijven door de twee professionele instructeurs: wat zie je dat er gebeurd? En hoe komt het dat de hond de schapen zo goed onder controle heeft? Je ziet hoe de commando’s aan de honden worden gegeven en hoe zij en de schapen op deze opdrachten reageren. Je leert niet alleen de commando’s, de demonstratie zal namelijk voorzien worden van deskundig commentaar en er zal wat verteld worden over de trainingswijze.

Met jullie team zelf de schapen aansturen

Na deze fascinerende demonstratie is het de beurt aan jou en je team om de schapen de juiste richting op te sturen. Dit doen jullie natuurlijk niet ongeïnformeerd: de trainers zullen jullie namelijk eerst nog even de basis van het vak bijbrengen. Je zal leren dat een samenwerking met de hond hierin een belangrijke schakel vormt. Het is de bedoeling dat jullie als team de schapen langs een parcours leiden, met of zonder hulp van de honden. Het klinkt heel makkelijk: je loodst de schapen zo langs het parcours, precies in de richting waar jij ze hebben wilt. Jullie zullen het ervaren: alleen door middel van goede onderlinge communicatie en de juiste teamspirit, zullen de schapen daadwerkelijk doen wat je van ze verwacht.

Workshop schapendrijven met competitie-element

De bedoeling is om de schapen over een uitdagend parcours te drijven, al dan niet met behulp van de honden. Dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, de beste stuurlui staan immers aan wal. Alleen door op de juiste wijze te communiceren en samen te werken, zal het jullie lukken om de schapen de gewenste richting uitdrijven. Aan de workshop is een spannend competitie-element toegevoegd, waarbij alle deelnemers met schapen en honden één grote uitdaging aan gaan. De inhoud is geheim totdat het moment van dit spel aanbreekt. Eén ding staat vast: het wordt het hoogtepunt van deze inspirerende workshop schapendrijven en gelachen wordt er zeker!

Gratis intake, evaluatie en maatwerk

De inhoud van het programma kan, indien gewenst, afgestemd worden op het doel van jullie bijeenkomst. Dit kan variëren van een leuke, ontspannen vergaderbreak, tot een hulpmiddel bij de ontwikkeling van interne communicatie en teambuilding, veranderingsprocessen, inzicht in leiding geven en ontvangen en resultaat gericht werken. Jullie doelstellingen kunnen van tevoren besproken worden, wij zullen de inhoud van het programma hierop afstemmen. Na afloop van de workshop kan een evaluatiemoment plaatsvinden. Zowel de intake vooraf als de evaluatie ter plaatse na afloop is bij de prijs inbegrepen.

Professionele trainers met eigen schapen en honden

De activiteit schapendrijven wordt uitgevoerd door onze professionele trainers, samen met hun eigen schapen en honden. Zij verzorgen al meer dan 15 jaar workshops schapendrijven voor bedrijven en kunnen als geen ander de vertaalslag maken naar de werkvloer. Het programma duurt 1,5 tot 2 uur en wordt door ons volledig verzorgd. Van gratis regenponcho's tot gratis schoenenhoezen, van een drankje bij aankomst tot een diner na afloop: BuitenEvents regelt het graag voor jullie.

Mogelijk op iedere locatie

Het schapendrijven kan op elke gewenste locatie plaatsvinden, mits er een weiland of grasveld ter grootte van circa een half voetbalveld (30 bij 50 meter) aanwezig is. Voor groepen die groter zijn dan 30 personen is een weiland van circa 60 bij 100 meter nodig, waar op het moment van schapendrijven geen andere dieren lopen. Ook is het handig dat het gras niet te hoog staat en dat we met de auto en trailer naast of in het weiland kunnen laden/lossen. Er hoeft geen omheining om het grasveld te staan. We kunnen het programma voor maximaal 250 personen verzorgen, bij meer dan 250 personen adviseren wij een wisselprogramma met één van onze andere activiteiten.

Schapendrijven: 100% aftrekbaar via WKR

De teambuilding activiteit schapen drijven valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven. Meer informatie over een workshop Schapendrijven? Bel ons: 0575-743 220 en je ontvangt vandaag nog een vrijblijvend voorstel op maat in je mailbox.

Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Automatisch invullen
Wil je de gegevens van jouw meest recente aanvraag automatisch laten invullen?
01-01-2023
12:30
12 personen

Jouw event

Gewenste datum & tijd
Aantal deelnemers
Is de locatie reeds bekend?
Naam van de locatie
Informatie over de locatie
Vul hier extra informatie over de locatie in, zoals website, e-mailadres, telefoonnummer of adresgegevens.
Wil je locatie suggesties ontvangen van ons?
Plaats
Heb je een voorkeur voor een plaats of regio? Vul die dan hieronder in.
Geen probleem!
Je kunt altijd op een later moment een locatie toevoegen aan jouw aanvraag.

Jouw gegevens

Bedrijfsnaam
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Aanvraag verzonden
Bedankt! We hebben jouw aanvraag ontvangen en gaan voor je aan de slag! Je ontvangt een kopie van de aanvraag op jouw e-mailadres.
Alle activiteiten bekijken
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen van het offerteformulier.
Probeer het later nog eens of bel ons op 0575 743 220

Reviews (-)

10

Wij hebben echt genoten van het buiten zijn, het kennismaken met het schapen drijven. Zoveel lol gehad met elkaar en leuk om de gelijkenissen te horen van het schapendrijven en het leiden van teams/werken met collega's. En de honden en schaapjes waren geweldig om in actie te zien. En dit ondanks de regen. Echt een leuke teambuildingsactiviteit om te doen!

DJI/Directie Informatievoorziening
9

Wat een enthousiasme en bevlogenheid! Mooie invulling van de middag.

KC de Minstreel
10

Wat een mooie ervaring deze workshop schapendrijven. Met ons team aan de slag en ervaren dat schapen drijven heel dicht aan ligt tegen hoe we met elkaar omgaan en leiding geven. Ervaren wat het geven van druk doet, wat doe je als er een 'schaap' ontsnapt, hoe werken we samen, durven we te luisteren en de controle over te geven aan iemand van de groep, hebben we soms te veel de neiging tot controle, waar is controle nodig en waar niet. We hebben met z'n allen genoten van het enthousiasme van herder René en zijn feedback tijdens de workshop op wat hij zag gebeuren. Voor elk team, groot of klein, echt een aanrader om te doen! Bedankt René en Buitenbusiness voor de fijne samenwerking en goede organisatie.

Emergis
10

Zeer goed georganiseerd teamuitstapje. Na een interessante uitleg over hoe de schaapsherders omgaan met de dieren, zowel de schapen als de honden, mochten we zelf aan de slag met het drijven van de schapen over een klein parcours. Je leert hoe een groep schapen aan te sturen en te anticiperen op vluchtgedrag en dat is natuurlijk goed te gebruiken in het dagelijkse leven. En ja, het klopt: als er één schaap over de dam is, volgen er meer.....

Proteion
9

onze teambuilding activiteit in de vorm van schapen drijven was zeer geslaagd. Samenwerking en fun gaan (letterlijk) hand in hand. Voor ons een geslaagde missie met ons team.

Meyra
10

Op een hete dag in juni hebben wij tijdens ons bedrijfsuitje schapen gedreven. Vanwege de warmte hebben we het programma een beetje aangepast, zowel voor de schapen als voor ons. Het bevat verschillende elementen van teambuilding, maar ook een leuke invulling van ons bedrijfsuitje. Rene & Maaike maken er een gezellige en interessante workshop van.

Interplant Roses B.V.
9

Gisteren hebben we samen met een team collega's mogen proeven aan het fenomeen schapen hoeden. Op een mooie buitenlocatie nabij Werkhoven hebben we met 18 collega's in 3 groepen onder leiding van Maaike en Renee eerst wat historie over het beroep en het border collie ras gehoord alvorens de instructies aan de honden werden getoond waarna we die ons eerst eigen moesten gaan maken. Walk on en come By waren 2 van deze instructies. Na een korte demo van de honden en hoe zij de groep schapen in toom weten te houden mochten de 3 groepen apart zich wijden aan 3 oefeningen. Dat werd met recht een leuke intensieve ervaring! Aanrader. That will do. toch?

Divotion BV
9

Leuke interactieve team building activiteit die patronen in teams snel bloot legt

E-Luscious B2C B.V.
10

We hebben vaker een schapen drijven workshop ingezet tijdens een programma. Maar dit was een unieke ervaring. De honden die voorafgaand een demonstratie gaven was heel erg gaaf om te zien en vervolgens zijn we zelf aan de slag gegaan. Precies wat we wilde en wat de groep nodig had!

CIC Company
9

De link die de trainers leggen tussen het schapen drijven en hoe je als team samenwerkt was heel verhelderend en herkenbaar. Superleuke teambuilding activiteit!

Natuurmonumenten
8

Was prachtig weer en we kregen een enthousiast verhaal over de schapen, bordercollies en het schapen drijven. De introductie duurde wel wat lang voordat we aan de gang gingen, maar de opdracht was leuk om voor te bereiden en te doen. De situatie was iets anders dan onze begeleider verwacht had maar hij paste zich makkelijk aan. De activiteit ging in heel ontspannen sfeer. Er was enig teamwerk voor nodig, al zou ik het geen intensieve teambuilding noemen. Je ziet wel duidelijk verschil in aanpak en afstemming van onderlinge taakverdeling en communicatie waar je als groep iets mee kunt doen.

Equinix
9

Om de verbondenheid en interne communicatie aan te jagen hebben wij de workshop schapen drijven gedaan. Het was een mooie spiegel op wat ons eigen gedrag doet met een ander, in dit geval de kudde. En hoe je samen, door je eigenaarschap te pakken voor jouw deel én het geheel, een taak kunt volbrengen. Het was mooi om te zien dat jong en oud aan deze workshop kan deelnemen en karakters naar voren komen. De combinatie van pakkend vertelde theorie, de honden aan het werk zien en zelf aan de slag gaan plús reflectie van de trainers op ons gedrag als team maakt dat we de workshop als heel leuk en waardevol hebben ervaren.

VOB
8

Informatie over schapen drijven is erg interessant, inzicht in hoe zij reageren en de mensen reageren is leerzaam (denk bijvoorbeeld aan ruimte geven dan gebeurt wat je wilt), lekker buiten in een mooie omgeving. Stukje vooraf of achteraf wandelen kan daar prima. Kleine tip; maak de groepen niet té groot.

Blastingdienst
10

Leuke en leerzame activiteit, lekker buiten met de schaapjes in de wei. Leuke begeleiding ook en ik vond het een heel leerzame ervaring. Er werden rake vergelijkingen gemaakt met onze werksituatie in het onderwijs. Top!

Blariacumcollege
10

Er is goed meegedacht over de locatie, uiteindelijk is het gelukt en hebben we een hele mooie workshop gehad. Wat een feest om met schapen, de honden en vooral ook de herders te werken. Ze voelen precies aan wat nodig is. Echt een toevoeging als onderdeel van het programma van de dag.

CIC Company
9

Een top team activiteit en weer eens wat anders! Fijne mensen om mee samen te werken en enthousiaste begeleiders. Echt een aanrader.

Tembo
9

Wat een kennis en kunde bij Rene en Maaike en hun honden. Het was een topopening van ons schooljaar. Heel ontspannen, gezellig en leuk!

BHS Gorredijk, OSG Singelland
10

Wat een geweldige dag hebben wij gehad en hoe leuk is het om een dag vol presentaties en strategie te onderbreken met iets leuks/luchtigs als het schapendrijven. Collega's waren ontzettend blij verrast, waren vooraf wat sceptisch toen ze het hoorden, maar toen ze terug kwamen lopen had iedereen een big smile op hun gezicht. Klasse en een absolute aanrader!

Carpetright
10

Rene heeft uitstekend werk geleverd. Het was inspirerend en leerzaam om met de schapen en de honden te werken. Het leek makkelijker dan het was.

Gemeente Almere
10

Schapendrijven op een koude, winterse vrijdagmiddag in december... ? Het bleek een schot in de roos te zijn! Eerst een interessante uitleg en daarna zelf aan de slag; echt iedereen deed enthousiast mee. De opdrachten werden in groepjes uitgevoerd en natúúrlijk probeerden we de kunst bij elkaar af te kijken en het beter en sneller te doen. De tijd vloog om; veel 'high fives', veel gejuicht en gelachen! "De leukste activiteit en beste teambuilding ever!".

Gerflor Benelux
10

Zaterdag met de schapen een geweldig leerzame en inspirerende ochtend met ons MT beleefd. Van tevoren niet gedacht dat het ons zou lukken de schapen te kunnen drijven. Dat lukte dan ook alleen nadat wij door Annette en de handler gecoacht waren dit als groep te coördineren. Leerzaam en hilarisch te gelijk! Overigens is de plek in Loenen met glooiende vergezichten adembenemend.

Edward W. Amsterdam
9

Toen ons team de opdracht kreeg om een kleine kudde schapen van A naar B te sturen, dacht ik: dat lukt ons nooit! Een demonstratie is toch anders dan zelf aan de slag. En toch bleek dat we door goede afspraken te maken met elkaar, en door ons daaraan ook te houden, verrassend slaagden. Het voelde heel goed om samen zo’n mooi resultaat neer te kunnen zetten! En juist omdat het iets is dat je nooit doet, blijven de geleerde lessen ontzettend goed hangen. Een aanrader voor ieder team wat out of the box inzichten over het onderlinge functioneren wil ervaren!

Judith H.
9

Leerzaam en genoten!!!

CVD
10

Rene en Maaike gaven samen vooraf goede uitleg en demonstraties voordat we zelf aan de slag mochten met de schapen. Ze deden dat met veel passie en plezier. Het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn alle schapen met de neus dezelfde kant op te laten lopen. En zo is dat vast ook weleens in de organisatie. Een mooie spiegel werd ons voorgehouden

Plkw. Brabant Plant
8.5

De stromende regen was voor ons en de begeleiders geen showstopper: we hebben een meer dan leuke middag beleefd met het schapen drijven. De uitleg over het drijven, het oefenen en daarna zelf in de praktijk brengen, met een onderling competitie-element. Wij hebben veel lol gehad en nieuwe dingen geleerd. Dank jullie wel voor de geslaagde middag!

Antes
8.5

Wij hebben het schapen drijven als ontzettend leuk ervaren! Leuke en goede uitleg door lieve bekwame mensen met hun fantastische honden. Prachtig om te zien hoe zij de roedel bij elkaar houden. Als teambuilding was het ook erg leuk om te doen en ging het schapen drijven ons goed af.

RAS
9.5

De workshop was onderdeel van een langer lopend Management development programma van een grote retailorganisatie en voldeed volledig aan onze verwachtingen. De deelnemers leerden veel over teamwork, persoonlijke aandachtpunten en liefde voor het schapendrijven. Niet in het minst door ontzettend leuke begeleiding! Dank! De locatie had iets beter kunnen zijn, hoog gras, geen gebruik van wc en geen water o.i.d. beschikbaar. Deed niets af aan de workshop zelf!

RedFoxBlue
9.5

Goedemorgen, Aan ondergetekende de eer om als deelnemer ervan een review te schrijven over de workshop schapen drijven. Een eer omdat ik de unaniem positieve reacties van mijn collega's mag delen. Alhoewel de inleiding enigszins lang duurde, was de opbouw van de activiteit doordacht. Inhoudelijk was het vanuit de slogan van onze stichting OPONOA 'Samen dichtbij ieder kind' op maat. 'Samen' betekent namelijk voor ons 'samen werken'/'samen leren'/'samen leven'. Deze componenten kwamen in de workshop uitstekend naar voren! Prettige bijkomstigheid was het ook dat de lach niet mocht ontbreken. Kortom: levendig, dynamisch en enthousiasmerend in alle opzichten! een workshop om aan te bevelen! Dank en wellicht tot ziens...??!!

OPONOA
9.5

Het was al herfst toen ons team van leidinggevenden een middag in de wei doorbracht met Annette en Maaike en een eigenwijze kudde schapen. Voorafgaand aan deze sessie was het proces van afspraken met de coaches en de locatie voor de bijeenkomst al bijzonder prettig en flexibel verlopen. De leidinggevenden wisten dat ze een weer- en wind bestendige outfit nodig hadden, aangezien ze ongeacht het weertype de wei in zouden gaan. Gelukkig knapte het weer die dag enorm op. Ons team heeft een memorabele, leerzame en fijne middag gehad. Enthousiast zijn alle foto’s van deze middag verzameld. Deze sessie heeft een enorme boost gegeven aan de samenwerking tussen de leidinggevenden en de teambeleving.

AHK
9.5

Fantastisch om de honden aan het werk te zien met de schapen en geweldig leuk om het samen met je collega’s te doen. Een leuke en goede activiteit voor teambuilding! Bedankt schaapjes, honden en herders! Groeten Natasja van der Pad

Centrum voor Dienstverlening
9.5

Het was een fantastische belevenis en de twee begeleidsters heeft de groep goed meegenomen.

Ymere
10

Met een groep van 30 collega's hebben we deze workshop gedaan, gericht op samenwerking en teambuilding. Ondanks kou en regen was dit het hoogtepunt van onze tweedaagse. Met respect voor de dieren werd er samengewerkt, maar ook veel gelachen als dat samenwerken even iets minder ging. Een echte aanrader!

ISK Het Gooi
10

Na een korte uitleg met mooie anekdotes mochten we zelf aan de slag. Dan kom je er direct achter of de onderlinge communicatie zo duidelijk is dat de werkzaamheden (in dit geval schapen) dezelfde kant uit gaan.

Gazelle
9

René heeft samen met zijn schapen en honden een fantastisch leuke teambuilding activiteit opgezet. Hij geeft voldoende uitleg over de dieren en heeft daarna een aantal opdrachten om uit te voeren door het team. Communicatie, samenwerking en geduld staan hierbij centraal. Hij doet dit met een humoristische insteek. Iedereen vond het leuk om buiten te zijn (al hadden we wat regen) en met de dieren te werken. Echt een aanrader om als origineel uitje te doen.

VIV WORLDWIDE
9.5

Een erg leuke en leerzame ervaring voor onze collega's!

Pultrum
9.5

Een erg leuke en leerzame ervaring voor onze collega's!

Pultrum
9.5

Heel fijne teamactiviteit. Goed geanimeerd!

Mind Your Brain
10

Met windkracht 8 en tussen de buien door togen wij naar Werkhoven voor de workshop schapendrijven. We werden onthaald door de herder die ons met humor en een gezonde dosis relativeringsvermogen kennis liet maken met de kunst van het schapendrijven. Mooi om te zien hoe ingesleten patronen zichtbaar worden wanneer je als team zelf aan de slag gaat en hoe de onderlinge samenwerking onder een vergrootglas komt te liggen. Na 2 uur actief en intensief aan de slag te zijn geweest wachtte ons een heerlijk etentje in Italiaans landwinkel Landrucci. We hebben gelachen, zijn inspannend tot ontspanning gekomen en hebben genoten. Echt een aanrader!

Reclassering Nederland
10

We would like to thank the team for organizing the activity at Art Centre Delft near Rotterdam; we had a lot of fun and it was very impressive to be able to communicate all together with animals; very appreciated activity by the whole group too.

Coca Cola
9

Nadat ik jaren geleden een keer een workshop schapendrijven heb gedaan mocht ik nu mijn collega's verrassen met deze aparte activiteit. De combinatie van bewegen, buiten zijn en de spontaniteit / onvoorspelbaarheid die hoort bij het omgaan met dieren maakte dat iedereen zich super vermaakt heeft. Bedankt!

Marel
10

Bijzondere goede ervaring gehad met deze activiteit. Enorm interessant om hier meer over te leren en de honden in actie te zien. Zat ook een competitie element in en teambuilding is echt van toepassing hier! Echt een aanrader. Daarbij vond ik de communicatie en contact met buiten business medewerkers ook zeer goed.

PwC
10

Wat een ongelofelijk leuke teambuilding activiteit waar echt iedereen vrolijk van wordt. Fantastische ervaring voor ons team en we zijn heel erg blij met het resultaat van de training. Fijn om iets in de buitenlucht te kunnen doen aangezien we normaal gespoken op kantoor zitten. Uitleg over de honden en schapen was ook erg interessant en leerzaam. Een aanrader voor ieder team!

Australische Ambassade
9

Ons team uitje schapen drijven was heel leuk, leerzaam en een gezellige teamactiviteit. We hebben samengewerkt, gelachen en gleerd van de honden en schapen!

Parkhof
9

Het was een geweldige ervaring. Heel leuk opgezet met een stukje managementtraining erin verwerkt. Fantastisch om de honden aan het werk te zien. Tja, en mensen zijn net schapen... dus je steekt er nog wat van op! Iedereen was heel enthousiast. Bedankt Pim

Zuid-Hollands Landschap
10

Wat is het leuk om met schaapjes en honden samen te werken! Een aparte beleving waarbij taak en empathie als team gemakkelijk wordt opgeroepen. Een mooi programma van 2x 1.5 uur voor 110 medewerkers. Het werd unaniem goed gewaardeerd! Dank jullie wel om ons meet te nemen in jullie passie!

DSM
9

Leuke activiteit waaraan iedereen mee kan doen. Biedt mooie inzichten over samenwerken en leidinggeven.

Ardis
10

De manier waarop de schapen hoeders je meenemen in hun vak is een unieke beleving en dit doen zij met enorm veel enthousiasme en humor. Tijdens het schapen drijven is samenwerken onvermijdelijk en een garantie voor enorm veel lol.

Gemeente Goeree-Overflakkee
10

Tijdens een tweedaagse heisessie hebben we met elkaar deze activiteit gedaan. Het was een uitdagende en komische onderbreking, met mooie haakjes naar het onderwerp leiderschap. Zeer geslaagd!

Flynth Adviseurs en Accountants
10

Het was erg leuk! Sommige collega’s moesten even buiten hun comfortzone, maar dat was ook precies de bedoeling. Iedereen deed uiteindelijk heel goed mee. Ik ga proberen om ook naar dingen van die dag terug te verwijzen als er iets in het team speelt. Het waren leuke coaches! Alles duidelijk uitgelegd en in lijn met wat ik heb gemaild.

Korein
10

Ontzettend leuke activiteit. Het wordt op een leuke manier gepresenteerd, er is ruimte voor een grapje en het is een goede manier om je collega's te leren kennen.

Q&A
9

Enthousiaste begeleiders. Leuk, leerzaam interactief onderdeel van onze management training.

Quaestus
8

Een actieve, dynamische en hilarische buitenactiviteit waar samenwerking en communicatie optimaal moeten worden ingezet!

Krinkels B.V.
9

Een hele waardevolle maar ook ludieke teamactiviteit. Goede en vriendelijke instructeurs. Wij hebben een hele geslaagde ochtend gehad.

Widdonckschool
9

Wat een geweldig leuke én leerzame workshop mensen, een aanrader voor iedereen die teamwork belangrijk vindt. Heerlijk buiten onder leiding van twee geweldige mensen en een kudde lieve schapen

KWINTES
10

Ik vond het een erg geslaagde ochtend. Iedereen heeft erg genoten van deze activiteit!

RST advocaten
10

Een geweldige ervaring! Met collega's, op locatie, teambuilding schapendrijven!. Dank aan de begeleiders vanuit Buitenbusiness, de honden, maar vooral aan de schapen!

Stichting PCPO Capelle - Krimpen
8.5

Het was een ontzettende leuke ervaring; schapen drijven. De herders van buitenbusiness hebben eerst een uitleg gegeven en laten zien hoe het in de praktijk gaat, vervolgens mochten we zelf de wei in 'herdershond' spelen met de groep collega's. We moesten een parcours afleggen met de schapen. De 'natuurlijke herders' binnen de groep collega's komen dan naar boven, echt teambuilding. Je moet echt samenwerken anders lukt het niet het parcours goed af te leggen. Iedereen was enthousiast. Een geweldig leuk programma en lekker buiten ;-)

Samenwerking Achterhoek+
8

Na een interessante uitleg over het gedrag en de herkomst van zowel de honden als de schapen mochten we zelf de wei in. Het was ontzettend leuk om te doen en heel leerzaam om samen een plan te bedenken met onderlinge rolverdeling en zo de schapen de juiste koers te laten nemen.

BAM Infra Projecten
10

Wat een bijzondere en leerzame ervaring was dit! We hebben elkaar op een hele andere manier leren kennen maar ook mochten we (onverwachte) overeenkomsten in elkaar zien. Alle collega's hebben een geweldige dag gehad.We zullen het hier nog lang over hebben!

Leger des Heils
9.5

De teambuildingsactiviteit was super! Het was grappig om te zien dat sommige collega’s niet direct warm liepen bij het zien van de schapen, maar dat iedereen erg actief werd tijdens het schapen drijven. De schaapsherders deden het fantastisch en heel duidelijk. We hebben als team genoten. Dank voor de leuke middag, het regelen van een weiland (dat zeer functioneel was) en de snelle communicatie.

Team familie en jeugd, van de rechtbank Gelderland
9

Super leuke dag gehad! Collega's hebben genoten van het aanbod aan activiteiten

KPMG
8.5

Heel leuk en leerzaam!

Het Streek
9

Een superleuke middag gehad en dan spreek ik niet alleen voor mezelf. Iedereen vond het geweldig om de honden te zien werken en om daarna zelf met de schapen aan de slag te gaan. De evaluatie van het geheel had wat mij betreft wel wat uitgebreider gekund.

Vetaux B.V.
9

Het was fantastisch. Wel getroffen met het weer. De begeleiders deden het ook erg leuk, wist niet dat 'hond' zijn zo leuk zou zijn.

Alrijne Ziekenhuis
10

Leuke ervaring om mee te nemen in de praktijk maar dan met mensen. De term "ruimte" geven geeft inzichten richting medewerkers. Te kort op de bal spelen werkt vaak averechts, ruimte geven komt de inzet en ontwikkeling ten goede.

Enexis
10

Een ontzettend leuke activiteit voor een teamuitje met als thema samenwerken. Gegarandeerd veel lol!

IVO Rechtspraak
9

We kijken terug op een geslaagde teambuilding. Het was erg leuk en het weer zat mee. Ook de herders waren fijne mensen.

Esselink
9

Jullie schapendrijvers hebben ons op een leuke en vrolijke manier meegenomen in de rol van de honden bij het hoeden van de schapen. Iedereen vond het een zeer geslaagde activiteit! Dus je begrijpt, ik ben extra blij dat het alsnog is gelukt!

Gemeente Amsterdam
10

Ik heb enorm genoten van deze dag! De uitleg en de passie is enorm goed overgekomen, incl. de humor maakte het samen tot een hele leuke ervaring. Wat mij betreft is dit de manier om met dieren en hun gedrag/reactie op ons mensen het mooiste wat er is. Eerlijk, zuiver en oprecht.

Cooperatie Boer & Zorg
10

Geweldige activiteit. Ontzettend gelachen en mijn collega's op een andere manier mogen leren kennen. Zeker een aanrader!

Coöperatie Boer en Zorg
10

Eigenlijk één woord GEWELDIG. Het verhaal over de achtergrond van de schapen en de honden, het enthousiasme waarmee de workshop werd gegeven. Zo gaaf om de honden bezig te zien. Zelf schapendrijven met mijn collega's. Wat heb ik een lol gehad en wat een mooie ervaring. Ik had nog veel meer opdrachten willen doen.

Coöperatie Boer en Zorg
9

Het schapendrijven is enorm in de smaak gevallen bij ons directeurenteam. Ontzettend leuke manier om de skills op de proef te stellen :)

De Nederlansche Bank
9

Na zo’n lange periode van collegiale afstand was het fijn om samen weer bezig te zijn met plezier maken in combinatie met zeer leerzame momenten op het gebied van overleggen en communicatie. En dan ook nog eens in de buitenlucht. Leuke schapendrijvers ook!

Flash Private Mobile Networks
10

Wij hebben de workshop als ontzettend leuk ervaren. Vooral leerzaam, energiek en echt uniek als teambuilding! In de middag zijn we hier ook nog verder op doorgegaan en was het vooral hard nagenieten. Jullie zijn zelf ook enthousiast en het stukje theorie/praktijk vult elkaar goed aan! We gaan andere mensen zeker ook enthousiast maken. Nogmaals dank!

Judith
8.5

Mijn ervaring betreffende deze activiteit: Het is een heel bijzonder leuke ervaring, zeer passend bij de training die we volgden, met als kern dat je moet samenwerken om gezamenlijke doelstellingen te behalen. De heren welke de activiteit organiseerden waren erg enthousiast en gemotiveerd om hun kennis en ervaring op een leuke manier over te brengen,

SMT
9.5

We waren zeer onder de indruk van de honden (en de baasjes) die het een stuk beter deden dan wij. Desondanks hebben we een zeer leuke een leerzame middag gehad! Een aanrader voor een teamuitje.

Geometius bv
8.5

Heel erg leuke activiteit! Als tip geven we mee om meer het gesprek aan te gaan na het schapen drijven, wat dit met de groep deed en wat ze ervan hebben geleerd.

Hart van Vathorst
10

Het schapendrijven was prachtig. Iedereen vond het uiteraard al helemaal geweldig dat er een kudde schapen op ons stond te wachten, maar de manier waarop deze workshop werd gegeven, zorgde wel echt voor een goede teambuilding en teamspirit. De 1,5 uur vlogen voorbij en we zijn achter ongekende talenten gekomen van een aantal collega's ;) Het was onvergetelijke activiteit! Namens de organisatie wil ik jullie dan ook hartelijk bedanken voor het meedenken en het verzorgen van de workshop.

De B.
9.5

Superleuk! Iedereen vond het een erg leuke activiteit: lekker buiten, samen bezig, interessante uitleg, enthousiaste 'herders' en ook nog eens een competitief element voor het team. Kan het iedereen aanraden dit als activiteit te doen. Tip: betere kwaliteit van de groepsfoto die na afloop is gemaakt. De kwaliteit van de foto (grootte/pixels) is nu zo minimaal dat we er eigenlijk niet zo veel mee kunnen (daarom een 9,5 ipv een 10, want verder het perfecte teamuitje!)

BexerHamstra BV
9

Afgelopen vrijdag hadden wij onze teambuildingsessie “schapendrijven”. Wij willen jullie nogmaals bedanken voor deze fantastische ervaring. Echt super genoten. Tijdens het schapendrijven is gebleken dat het met ons team wel goed zit haha.

Arbo Unie
10

Een bijzonder leuke middag met een goede balans tussen uitleg, demonstratie en zelf aan de slag gaan. Heel ontspannen en met oog voor de dieren.

T.
9

We hebben een ontzettend leuke en leerzame ochtend gehad met René, Maaike, de 13 schapen en 2 honden. Op humoristische wijze werd er gereflecteerd op ons functioneren als team. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en worden de commando's die we tijdens de workshop geleerd hebben, in de dagelijkse praktijk op ons werk regelmatig gebruikt. Echt een aanrader!

Eduwiek
10

We hebben een fantastische dag gehad bij de IJsselstroom. We zijn heel gastvrij ontvangen, de locatie is prachtig en sfeervol. Alle voorzieningen waren perfect in orde en ook de borrel na afloop buiten was geweldig! De workshop 'schapen drijven' was heel erg leuk en lekker actief. We waren met een groep van 30 personen waardoor er ook een mooie competitie ontstond. Schapen drijven is echt een vak en veel moeilijker dan wellicht eerst gedacht. We hebben allemaal respect voor de honden die de schapenherders hielpen. In het kader van samenwerken een mooie inspiratiebron.

Doomijn kinderopvang
10

Wij hebben een fantastische middag gehad. De locatie Landrucci is geweldig. Je waant je bijna in Italië. Nou hadden wij ook fantastisch weer. Tonko was een uitstekende gastheer. Je voelde je thuis en op je gemak. De activiteit schapendrijven was de kers op de taart. De schapendrijvers (ik ben even hun namen kwijt) brachten het erg leuk: grappig, informatief en actief met een wedstrijd element. Geweldige combinatie! Wij zouden beide aan ieder aanraden.

Gemeente Eindhoven
9

Heel erg leuk, leerzaam en begeleiders heel fijn.

Human Connection BV
10

Het MT heeft genoten! Veel geleerd, en heeft ook kunnen reflecteren op eigen gedrag of leiderschap. Goed verzorgd en heerlijk om op deze wijze te teambuilden.

Ymere
10

Dankje wel voor n zeer geslaagde teambuilding/schapendrijven. Alles was prima geregeld en professioneel geregeld door de trainers, rekening houdend met de geldende coronaregels nu helaas. Iedereen was zowel tijdens als na afloop enthousiast over de activiteit en de trainers brachten met veel kennis en passie voor hun ‘hobby’ de activiteit. Zeker een aanrader waard. Dankjewel voor de geslaagde ochtend!

J.
10

De sessie schapen hoeden die ik deed met Rene en Maaike verliep ronduit fantastisch.Zij hadden zich goed verdiept in het doel van het programma en de materie (situationeel leiderschap) en de sessie helemaal hierop aangepast. Zij refereerden hier vaak aan en sloten ook qua taal, humor en instructies goed aan bij de deelnemers, wat maakte dat het naast een erg leuke ook een zeer effectieve sessie is geworden. Boven verwachting zelfs. De deelnemers waren er ook enthousiast over en hebben echt grote stappen in hun ontwikkeling gezet. Had echt niet beter gekund. Dus ontzettend bedankt aan jullie allemaal :-)

Esther Jörg | People Development
8.5

Ook de tweede keer schapendrijven was weer een leuke en leerzame ervaring! Het is bijzonder om te merken wat het effect is op de kudde als we wel of niet goed samenwerking. De metafoor met leidinggeven is treffend! Binnen ons team van leidinggevenden refereren we nog regelmatig aan onze ervaring met de schapen. Bedankt!

Amsterdam UMC
8.5

Zeer positief! Goede coaches die op een ontspannen manier tips en tricks geven t.a.v. communicatie en samenwerking.

Franciscus Gasthuis & Vlietland
8

Ontzettend leuke activiteit! Goede begeleiding van de schapendrijvers.

Endouble
10

$ 120 bonus bij registratie 300% bonus op 1e storting tot $ 100 of 400% bonus bij 1e storting van meer dan $ 100 Geen weddenschap vereist op registratiebonus https://tinyurl.com/y94w9kly

DYR
9

We vonden het een bijzondere teambuildingsactiviteit. Ondanks de regen was iedereen enthousiast en was het erg leuk om met elkaar samen te werken om in groepjes de kuddes het parcours te laten lopen. Ook was het fantastisch om te zien hoe gedreven de honden te werk gingen. Bedankt voor deze leuke ochtend!

Gemeente Weststellingwerf
10

Het was echt top! Ondanks het slechte weer was het een geslaagde middag. Deze mensen kennen het klappen van de zweep en weten heel goed hoe het er soms aan toe gaat in grote bedrijven en confronteren je er op een losse, grappige manier mee. Het zal geen wonderen verrichten, maar je hebt echt een leuke middag waarbij je stiekem ook wel inziet hoe simpel het eigenlijk is om gewoon samen te werken.

GEA Westfalia Separator Nederland
10

Vooral LEUK om te doen met je team!

Servicepunt71
9.5

Heel erg leuk om te doen en nog leerzaam ook!

Servicepunt71
9

Tweemaal heb ik de workshop schapen drijven in mogen zetten tijdens een leiderschapsprogramma. Deze activiteit maakt goed zichtbaar hoe mensen zich manifesteren wanneer er gezamenlijk een doel behaald moet worden. De ware 'aard' van de mens komt prachtig naar boven, en er is een prachtige vertaling te maken naar hoe mensen te werk gaan in de dagelijkse praktijk.

Louise Hogenboom Retail training, coaching & advies
8.5

Wat een leuke plek en lieve mensen die het beheren. Het is het huiskamer gevoel. Je loopt zo de duinen in, naar de zee of gewoon centrum zandvoort. Leuke plek om op een informele manier te vergaderen met je team.

365 dagen succesvol
9

Was een geweldige activiteit ter afsluiting van onze directie-tweedaagse. De kunst van het schapendrijven werd heel goed gedemonstreerd en daarna mochten we zelf aan de slag. Kernwoorden: samenwerking en leiden, maar vooral ook heel erg veel gelachen! Dank voor de goede organisatie.

Openbaar Onderwijs aan de Amstel
8

Heel erg leuk gehad👍👍

Hotel bakker

Vereisten voor de locatie

Buitenruimte benodigd van een half voetbalveld (30 bij 50 meter) voor groepen tot 30 personen of een heel voetbalveld (60 bij 100 meter) voor groepen > 30 personen.

Grasveld / Gemaaid weiland

Omheining van het terrein is niet nodig.

Terrein bereikbaar voor onze materiaalwagen

Schapendrijven

Al vanaf € 
33
 per persoon
9.2
Alleen samenwerken leidt tot resultaat!
Direct offerte

Inbegrepen bij iedere boeking

Als je bij ons boekt, zijn veel zaken vanzelfsprekend inbegrepen.
Enthousiaste instructeurs
Schone en goede materialen
Regenponcho's
Je eigen contactpersoon
Catering en vergadering mogelijk
Afstemming locatie en activiteit

Vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen

Ik heb een buitenevent georganiseerd, maar het gaat regenen. Wat nu?

Wij zorgen voor regenponcho's voor alle deelnemers, zodat iedereen droog blijft. Een andere mogelijkheid is om het event naar binnen te verplaatsen of te vervangen door een ander event, mits dat mogelijk is. Bij heel slecht weer (code oranje of rood), mag het event gratis verplaatst worden naar een andere datum.

Kan de instructie ook in het Engels worden verzorgd?

Ja, al onze activiteiten kunnen ook in het Engels worden verzorgd.

Kan ik een event bij ons op het bedrijf organiseren?

Ja dat kan, wij komen graag naar jullie toe. Bij ieder event staat aangegeven hoeveel binnen- en/of buitenruimte er nodig is.

Kunnen jullie de activiteiten op iedere locatie verzorgen?

Wij kunnen onze activiteiten op iedere gewenste locatie verzorgen, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Bij iedere activiteit staat aangegeven hoeveel binnen- of buitenruimte er nodig is en wat de locatie-eisen zijn.

Kunnen wij meerdere activiteiten combineren?

Ja dat kan. Alle activiteiten kunnen naar wens worden gecombineerd.

Andere activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
E-mailadres
Aanmelding verstuurd
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrief.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het opnieuw...