Zeepkisten Race

Ter land, ter zee en in de lucht, maar dan voor bedrijven!
Buiten
5
tot
150
personen
1.5
uit
reviews
Een echte zeepkisten race, de leukste teambuilding voor bedrijven! Altijd al gedroomd van deelname aan Ter Land, Ter Zee en In de Lucht? Dan is dit het ultieme teamevent! Jullie gaan je eigen auto bouwen van een zeepkist en vervolgens de strijd aan met elkaar in de enige echte Zeepkisten Race!

Foto's

Bekijk alle foto's

De leukste teambuilding: Zeepkisten Race

Door velen betiteld als de leukste teambuilding aller tijden: de enige echte Zeepkisten Race. De uitdaging voor jullie team: het ontwerpen van een unieke race wagen die zowel veilig als snel is. Samenwerken, teamrollen, competitie en vooral heel veel lol tijdens dit unieke programma. Lukt het jullie team om de snelste wagen te bouwen? Als alternatief is het ook mogelijk om een Formule 1 wagen te bouwen of een F16 straaljager.

Zeepkisten vroeger...

Vroeger: ……..Waar komt een zeepkist eigenlijk vandaan?Weet je wie de eerste zeepkist bouwde? Een Amerikaanse zeepfabrikant! Hij had met zijn kinderen de grootste lol met zijn zelfgebouwde mini-auto’s. Hij maakte ze van houten kisten waarin hij zijn zeep verpakte. Het duurde niet lang of hij liet bouwtekeningen van de autootjes op zijn kisten tekenen. Ook verpakte hij enkele noodzakelijke verbindingsstukken met de zeep mee zodat iedereen de autootjes kon namaken. De verkoop van zijn zeep schoot de lucht in, want de zeepkisten werden razend populair! Toen in 1934 een journalist de eerste zeepkistenrace organiseerde was de hype helemaal compleet: er kwamen maar liefst 40.000 toeschouwers op af. Een nieuwe amusementsvorm was geboren. Ook in Europa raakten wij al snel in de ban van de zeepkist: na WOII introduceerden onze Amerikaanse bevrijders niet alleen kauwgom, maar ook de zeepkistenrace bij ons. Al snel rolden we ook hier in volle vaart de hellingen af!


Zeepkisten vandaag...

Vandaag: ……. Vandaag gaan jullie aan de start verschijnen met de door jullie eigen team gemaakte zeepkist. Alle deelnemers/sters worden verdeeld in teams van 6 - 8 personen die hun eigen zeepkist gaan bouwen. Door de organisatie worden de vloer, de wielen en de assen als vaste onderdelen aangereikt. De rest mogen jullie zelf gaan bouwen met de aan elk team beschikbaar gestelde materialen en uiteraard in jullie eigen werkplaats, pitbox of hangar.

Teamrollen

Maak gebruik van ieders kwaliteiten bij het verdelen van de werkzaamheden binnen jullie team:- Bestuurders (Helm)
Fysiek tip top in orde en voorzien van uitzonderlijk race talent waarbij men onder andere het parcours gaan verkennen .
- Car designer (Pen en Papier)
Bedenker en tekenaar van de constructie
- Contact persoon (portofoon)
Kan als enige communiceren met andere groepen en wedstrijdleiding.
- Logistieke medewerker (step)
Mag als enige persoon de pitsbox verlaten om materialen te kopen / ruilen.
- Constructeurs( handschoenen)
Hebben de leiding over het bouwen


Opdracht en voorbereiding

De opdracht begint met de uitdaging om een unieke race wagen te ontwerpen die zowel veilig als snel is. De vloer, de wielen en de assen zijn aanwezig, maar de rest mogen jullie zelf doen. Er zijn voldoende materialen aanwezig om samen aan de slag te gaan in jullie eigen pitbox. Nadat de auto is goedgekeurd door onze technische commissie, kan deze helemaal afgemaakt worden met verf in de kleuren van jullie bedrijf of team.

De Race

Na het bouwen van de bolides is het moment suprême aangebroken. De rijders zijn nerveus, zonderen zich even af en nemen daarna plaats in de bolide. Dan klinkt het signaal dat iedereen het circuit moet verlaten en hun eigen plaatsen moeten innemen langs het circuit. Elk team bestaat uit vier/zes duwers en twee rijders. Elke rijder rijdt de helft van de af te leggen route en wisselt dan met de bestuurder. Ook de PK’s wisselen met de volgende PK’s. Het licht springt op rood en de motoren brullen……… Het licht springt op groen en weg zijn de teams. Gelukkig geen wagen met pech op de startstreep, iedereen is weg. Het team met de snelste tijd is de winnaar en zal worden bekroond met de trofee en natuurlijk de welverdiende champagne.

Mogelijk op iedere locatie

De Zeepkisten Race kan door ons op iedere locatie in Nederland worden verzorgd, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Wij adviseren je graag over de mooiste locatie(s) voor dit programma. Het programma duurt ca. 2 uur en is inclusief alle benodigde materialen en professionele begeleiding. De Zeepkisten Race kan zowel door kleine teams als door grote groepen worden gedaan, tot maximaal 250 personen. Bij meer dan 250 personen adviseren wij een wisselprogramma met één van onze andere activiteiten. De begeleiding kan ook in het Engels worden verzorgd.

Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Automatisch invullen
Wil je de gegevens van jouw meest recente aanvraag automatisch laten invullen?
01-01-2023
12:30
12 personen

Jouw event

Gewenste datum & tijd
Aantal deelnemers
Is de locatie reeds bekend?
Naam van de locatie
Informatie over de locatie
Vul hier extra informatie over de locatie in, zoals website, e-mailadres, telefoonnummer of adresgegevens.
Wil je locatie suggesties ontvangen van ons?
Plaats
Heb je een voorkeur voor een plaats of regio? Vul die dan hieronder in.
Geen probleem!
Je kunt altijd op een later moment een locatie toevoegen aan jouw aanvraag.

Jouw gegevens

Bedrijfsnaam
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Aanvraag verzonden
Bedankt! We hebben jouw aanvraag ontvangen en gaan voor je aan de slag! Je ontvangt een kopie van de aanvraag op jouw e-mailadres.
Alle activiteiten bekijken
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen van het offerteformulier.
Probeer het later nog eens of bel ons op 0575 743 220

Reviews (-)

No items found.

Vereisten voor de locatie

Terrein bereikbaar voor onze materiaalwagen

Mogelijk op iedere buitenlocatie

Zeepkisten Race

Al vanaf € 
65
 per persoon
Ter land, ter zee en in de lucht, maar dan voor bedrijven!
Direct offerte

Inbegrepen bij iedere boeking

Als je bij ons boekt, zijn veel zaken vanzelfsprekend inbegrepen.
Enthousiaste instructeurs
Schone en goede materialen
Regenponcho's
Je eigen contactpersoon
Catering en vergadering mogelijk
Afstemming locatie en activiteit

Vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen

Ik heb een buitenevent georganiseerd, maar het gaat regenen. Wat nu?

Wij zorgen voor regenponcho's voor alle deelnemers, zodat iedereen droog blijft. Een andere mogelijkheid is om het event naar binnen te verplaatsen of te vervangen door een ander event, mits dat mogelijk is. Bij heel slecht weer (code oranje of rood), mag het event gratis verplaatst worden naar een andere datum.

Kan de tijdsduur aangepast worden?

Ja dat kan. Wij kunnen ieder event op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.

Kan ik een event bij ons op het bedrijf organiseren?

Ja dat kan, wij komen graag naar jullie toe. Bij ieder event staat aangegeven hoeveel binnen- en/of buitenruimte er nodig is.

Kunnen wij meerdere activiteiten combineren?

Ja dat kan. Alle activiteiten kunnen naar wens worden gecombineerd.

Kunnen jullie de activiteiten op iedere locatie verzorgen?

Wij kunnen onze activiteiten op iedere gewenste locatie verzorgen, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Bij iedere activiteit staat aangegeven hoeveel binnen- of buitenruimte er nodig is en wat de locatie-eisen zijn.

Andere activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
E-mailadres
Aanmelding verstuurd
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrief.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het opnieuw...