IJsbad Teamtraining

Unieke teamtraining voor een nieuwe mindset en focus
Buiten
2
tot
30
personen
4
uit
reviews
Het IJsbad is een unieke teamtraining die zorgt voor een fit en gezond team met de juiste mindset en focus. Onze gecertificeerde trainer neemt jullie mee op een onvergetelijke inspiratie-tocht waarbij je gaat ervaren hoe je door middel van je eigen ademhaling je fysieke en mentale kracht kunt vergroten. Dit ga je ook daadwerkelijk ervaren door uiteindelijk plaats te nemen in een bad gevuld met ijs.

Foto's

Bekijk alle foto's

IJsbaden

Waarom zijn ijsbaden een hype? Een ijsbad is verre van comfortabel en zeker niet ontspannend. In een ijsbad stappen is zelfs extreem stressvol voor lichaam en geest. Door de kou verkrampen je spieren en je hartslag en ademhaling schieten omhoog. Wat je in deze unieke workshop gaat leren is dat je door de juiste ademhaling je lichaam en geest kunt laten ontspannen. En wanneer dat lukt in een ijsbad, dan lukt dat vanaf nu in iedere situatie!

Een ijsbad maakt sterk, gezond en gelukkig

De kou van een ijsbad zet je direct "op scherp". Door de schok van het koude water knijpen de bloedvaatjes samen en spannen de spieren zich aan. Dit zet je lymfesysteem extra aan het werk, dat onmisbare functies voor je immuunsysteem vervult en bovendien zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen uit alle weefsels. Het ijsbad geeft een boost aan je weerstand. De kou verbetert je bloedcirculatie en stimuleert je hart- en vaatstelsel, het bevordert fysiek herstel van je lichaam en gaat vermoeidheid tegen. Uit onderzoek is gebleken dat blootstelling aan kou neurotransmitters als noradrenaline en endorfine verhoogt. Wanneer je uit het ijsbad stapt ervaar je een explosie van bloedvaten die opengaan en de enorme hoeveelheid energie en gelukshormonen die daarbij vrijkomen. Dit is een unieke ervaring, met niets te vergelijken.

Een kalme ademhaling is een kalme geest

Een rustige ademhaling heeft direct invloed op je zenuwstelsel. Hoe langzamer je ademt, hoe meer ontspanning je zult voelen in je lichaam. Via je ademhaling kun je stress in je lichaam managen en reguleren, een waardevolle wetenschap voor iedere stress-situatie die je in je leven zult tegen komen. In deze workshop leer je zo kalm te ademen, dat er zelfs serene rust en ontspanning ontstaat in het ijsbad. Een unieke ervaring die je de rest van je leven zult meedragen.

IJsbad als inspirerende teamtraining

Het ijsbad kan ook ingezet worden als een inspirerende teamtraining. Tijdens de workshop maken we jullie wakker aan de hand van mentale oefeningen. Je gaat ervaren hoe ademhaling (extra zuurstof in je lijf) je fysieke en mentale kracht vergroot. Je vindt rust via gerichte ademhalingsoefeningen. Je ontdekt je eigen kracht in een ijsbad. En, we maken plezier! De teamtraining bestaat zowel uit theorie als uit oefeningen. Thema’s zijn: gezondheid, weerstand, energie en stress. Blijvende resultaten zijn onder andere een betere concentratie, beter slapen, meer wilskracht, sterker immuunsysteem, sneller herstel en betere prestaties. Indien gewenst kan deze workshop worden afgestemd op het specifieke doel van jullie bijeenkomst, eventueel in overleg met jullie eigen trainer. Het ijsbad is ook geschikt als kick-off of afsluiting of kan als hulpmiddel worden ingezet bij verandertrajecten, het creëren van veiligheid en verbinding binnen jullie team of bij persoonlijke leiderschapsvraagstukken. De teamtraining eindigt met een gezamenlijke afsluiting, waarbij gekeken wordt wat het ijsbad zowel jou persoonlijk als jullie team gezamenlijk heeft opgeleverd.

Weg met belemmerende overtuigingen

Iedereen zal ervan overtuigd zijn dat een ijsbad nemen echt vreselijk (koud) is. Niemand zal vrijwillig in een bak met ijs gaan zitten. Na deze workshop weet je echter wat we bedoelen met "belemmerende overtuigingen". Deze workshop leert je niet alleen omgaan met stress en angst, maar rekent ook voorgoed af met belemmerende overtuigingen zoals "dit kan ik nooit". Je leert je ademhaling beheersen bij stressvolle situaties en je gaat ervaren hoe je fysieke schrikreacties kunt omkeren. Je traint je hersenen door op ieder moment kalm te kunnen zijn en te kunnen focussen. Het ijsbad dwingt je als het ware om over al je angsten en belemmerende overtuigingen heen te stappen en enkel te ervaren hoe fantastisch een dergelijke koude-ervaring kan zijn. Het is een unieke ervarings-gerichte workshop waarbij je leert te vertrouwen op je lichaam, je fysiek en mentaal sterker wordt en gaat ervaren dat je veel meer kunt dan je denkt.

12 redenen voor een ijsbad

12 redenen waarom je een ijsbad zou moeten nemen:

 1. Je wordt kalmer en meer stress-bestendig
 2. Je verbetert je zenuwstelsel waardoor je lichaam beter kan schakelen tussen inspanning en ontspanning
 3. Je wordt mentaal sterker en presteert beter
 4. Je leert optimaal te focussen en krijgt een betere concentratie
 5. Je helpt je lichaam ontzuren (het wordt alkalischer) en remt ontstekingen
 6. Je verbetert je hormoonhuishouding (o.m. een snellere afbraak van cortisol - het stresshormoon)
 7. Je traint je hart en bloedvaten, waardoor ze gezonder blijven
 8. Je immuunsysteem wordt sterker/weerstand gaat omhoog
 9. Je gaat beter slapen
 10. Je krijgt meer wilskracht
 11. Sneller herstel na ziekte
 12. Je voelt je energieker en gelukkiger


IJsbad workshop op iedere locatie mogelijk

Wij kunnen het IJsbad op iedere gewenste locatie verzorgen. We komen met het bad en het ijs naar de locatie toe en verzorgen ter plaatse de workshop. Het programma duurt 4 uur en kan ingezet worden als onderdeel van een vergadering, training, bedrijfsuitje of teambuilding, maar ook als individuele workshop voor zakelijke teams. De veiligheid van de deelnemers is bij ons belangrijk. Het nemen van een ijsbad wordt door ons afgeraden bij (mogelijke) zwangerschap en ernstige gezondheidsklachten (zoals een recente operatie, hart -en vaatziekten of epilepsie).

Verkorte versie met kleding aan

Hebben jullie minder tijd? Of willen jullie liever niet uit de kleren? Kies dan voor een verkorte versie van het IJsbad: de IJsbak Exerience. Hierbij ga je alleen met de handen in een bak ijswater. Je kunt je kleding hierbij aanhouden, maar gaat wel de impact van ademhaling en koude ervaren.

Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Automatisch invullen
Wil je de gegevens van jouw meest recente aanvraag automatisch laten invullen?
01-01-2023
12:30
12 personen

Jouw event

Gewenste datum & tijd
Aantal deelnemers
Is de locatie reeds bekend?
Naam van de locatie
Informatie over de locatie
Vul hier extra informatie over de locatie in, zoals website, e-mailadres, telefoonnummer of adresgegevens.
Wil je locatie suggesties ontvangen van ons?
Plaats
Heb je een voorkeur voor een plaats of regio? Vul die dan hieronder in.
Geen probleem!
Je kunt altijd op een later moment een locatie toevoegen aan jouw aanvraag.

Jouw gegevens

Bedrijfsnaam
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Aanvraag verzonden
Bedankt! We hebben jouw aanvraag ontvangen en gaan voor je aan de slag! Je ontvangt een kopie van de aanvraag op jouw e-mailadres.
Alle activiteiten bekijken
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen van het offerteformulier.
Probeer het later nog eens of bel ons op 0575 743 220

Reviews (-)

No items found.

Vereisten voor de locatie

Beschikbaarheid van water

Consumpties worden verzorgd door de locatie

Mogelijk op iedere buitenlocatie

IJsbad Teamtraining

Al vanaf € 
57
 per persoon
Unieke teamtraining voor een nieuwe mindset en focus
Direct offerte

Inbegrepen bij iedere boeking

Als je bij ons boekt, zijn veel zaken vanzelfsprekend inbegrepen.
Enthousiaste instructeurs
Schone en goede materialen
Regenponcho's
Je eigen contactpersoon
Catering en vergadering mogelijk
Afstemming locatie en activiteit

Vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen

Ik heb een buitenevent georganiseerd, maar het gaat regenen. Wat nu?

Wij zorgen voor regenponcho's voor alle deelnemers, zodat iedereen droog blijft. Een andere mogelijkheid is om het event naar binnen te verplaatsen of te vervangen door een ander event, mits dat mogelijk is. Bij heel slecht weer (code oranje of rood), mag het event gratis verplaatst worden naar een andere datum.

Kan de tijdsduur aangepast worden?

Ja dat kan. Wij kunnen ieder event op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.

Kunnen jullie advies geven over een passende locatie voor ons event?

Jazeker, wij adviseren graag en gratis over de best passende locatie voor jullie event. Wij beschikken over een bestand met meer dan 500 prachtige buitenlocaties, waardoor wij een onafhankelijk en eerlijk advies kunnen geven.

Kunnen jullie de activiteiten op iedere locatie verzorgen?

Wij kunnen onze activiteiten op iedere gewenste locatie verzorgen, mits er voldoende ruimte aanwezig is. Bij iedere activiteit staat aangegeven hoeveel binnen- of buitenruimte er nodig is en wat de locatie-eisen zijn.

Andere activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
E-mailadres
Aanmelding verstuurd
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrief.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het opnieuw...