Bamboe bouwen

Werk samen met je team naar de top
Buiten
5
tot
500
personen
1,5 uur
9.4
uit
4
reviews
De teambuilding activiteit die jullie teamspirit letterlijk tot grote hoogte brengt is Bamboe bouwen. Samen bouw je een bouwwerk die -als jullie daarvoor kiezen- letterlijk de hoogte ingaat. Je kunt samen één constructie maken of kiezen voor een competitie. Zeker is dat samenwerken, creativiteit, rolverdeling, leiding geven en nemen en goede communicatie onontbeerlijk zijn voor een goed resultaat.

Foto's

Bekijk alle foto's

Bamboe bouwen = teambuilding

Het bouwen van een bamboe toren vergt een goede teamspirit. Alleen samen kun je het bouwwerk tot grote hoogte laten stijgen. Je bepaalt samen hoe hoog de toren wordt en wat voor bouwwerk jullie maken. Bouw je een kunstwerk van bamboe of gaan jullie voor een 20 meter hoge piramide?

Waarom bamboe?

Bamboe wordt het nieuwe goud voor duurzaam bouwen genoemd. Naast dat bamboe duurzaam is, is het ook erg stevig en veerkrachtig. Omdat bamboe zo licht is, kun je in een korte tijd een immens bouwwerk realiseren. Er zijn een aantal basisvormen die het fundament van jullie bouwwerk vormen: een driehoek of een kubus. Maar niet zomaar een driehoek of kubus: er dienen altijd twee diagonalen per vlak te zijn. De bamboe stokken maak je aan elkaar vast door middel van elastiek. Wie van jullie heeft het beste bouwkundige inzicht en zal de leiding op zich nemen?

Opdracht en doelstelling van bamboe bouwen

Er wordt gestart met een uitleg over het bouwen met bamboe. Diverse fases komen op speelse wijze aan bod in het groepsproces. Dit is gebaseerd op positieve psychologie en de filosofie Appreciative Inquiry, oftewel waarderend onderzoeken. We volgen hierbij de cyclus van de V’s:

·      Verkennen:

Wie zitten er in je team en welke kwaliteiten hebben deze teamleden? Waar zijn jullie trots op?

·      Verwonderen:

Hoe ziet jullie mooiste toekomst er uit? Waar zou je meer van willen hebben? Wat wil je ontwikkelen?

·      Vormgeven:

Hoe ziet dat er uit? Welk symbool staat daar voor?

·      Verwezenlijken:

Hoe kunnen we dat realiseren?

·      Verkondigen:

Wat hebben jullie gebouwd en waarom? Een korte presentatie aan de andere groepen!

·      Verbinden:

Op welke manier kunnen alle bouwwerken met elkaar worden verbonden?

De volgende stap is een eigen strategie vormen. Bouwen jullie als één team, meerder teams of gaan jullie voor een competitie? Wie gaat welke rol op zich nemen en wat voor kunstwerk gaan jullie bouwen? Een stapeltje kleine bamboestokken ligt klaar. Het is aan jullie om een ontwerp te maken en dit later uit te voeren met de grotere bamboestokken. De deelnemers bepalen zelf hoe hoog de constructie wordt en hoe deze eruit komt te zien. Wordt het een stabiele toren, een uniek kunstwerk of een piramide van wel 10 meter hoog?

Goede samenwerking is grote hoogte

Na anderhalf uur zwoegen is het zo ver: jullie bouwwerk is klaar! Als kers op de taart wordt jullie bouwwerk gekroond met een vlag in de top. Jullie hebben een grote hoogte bereikt door middel van een goede samenwerking: leiding geven of juist de leiding uit handen durven geven, communicatie en een goede rolverdeling staan aan de basis voor een stabiele toren of een creatieve constructie.

Teambuilding op maat

Deze teambuilding kan op verschillende manieren ingevuld worden. Bouwen jullie samen een metershoge piramide of gaan jullie voor een prachtig kunstwerk? Bouwen jullie aan je team en creëren jullie samen een grandioos bouwwerk of gaan jullie voor een onderlinge strijd en bouwen jullie in twee of meerdere teams? De workshop bamboe bouwen kan geheel op maat gemaakt worden!

Waar kan het programma bamboe bouwen plaatsvinden?

Het programma Bamboe bouwen kan op elke gewenste locatie plaatsvinden, zowel binnen als buiten. Wanneer het bamboe bouwen binnen plaatsvindt, dan is het mogelijk om een kleinere maat bamboe stokken mee te nemen. De workshop duurt ongeveer 1.5 uur en is mogelijk voor groepen van 15 tot ongeveer 500 personen.

WKR regeling: Bamboe Bouwen is 100% aftrekbaar

De activiteit Bamboe bouwen valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor bedrijven.


Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Automatisch invullen
Wil je de gegevens van jouw meest recente aanvraag automatisch laten invullen?
01-01-2023
12:30
12 personen

Jouw event

Gewenste datum & tijd
Aantal deelnemers
Is de locatie reeds bekend?
Naam van de locatie
Informatie over de locatie
Vul hier extra informatie over de locatie in, zoals website, e-mailadres, telefoonnummer of adresgegevens.
Wil je locatie suggesties ontvangen van ons?
Plaats
Heb je een voorkeur voor een plaats of regio? Vul die dan hieronder in.
Geen probleem!
Je kunt altijd op een later moment een locatie toevoegen aan jouw aanvraag.

Jouw gegevens

Bedrijfsnaam
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Aanvraag verzonden
Bedankt! We hebben jouw aanvraag ontvangen en gaan voor je aan de slag! Je ontvangt een kopie van de aanvraag op jouw e-mailadres.
Alle activiteiten bekijken
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen van het offerteformulier.
Probeer het later nog eens of bel ons op 0575 743 220

Reviews (-)

10

On behalf of Dorcas team, I would like to thank you very much for the teambuilding activity we enjoyed so much this Wednesday. We’ve been so curious of what would look like, and we enjoyed so much to discuss, brainstorm ideas, work and play together while getting to know each other better. We received very positive feedback and nice impressions from our colleagues, after the activity. It was a great time.

Dorcas
9

Je kan snel toch een behoorlijk groot en hoog bouwwerk neerzetten, waarbij afspraken maken, rollen verdelen, samenwerken essentieel zijn. Leuk om te doen met een echt resultaat.

Rijkswaterstaat
10

Onze ervaring is dat we een geweldig team ervaring hebben opgedaan! Van niets een geweldig bouwwerk maken met je collega's, samen werken is van groot belang om tot een prachtig resultaat te komen. Een geslaagde activiteit !!

E.J.Bos Diervoeding
8.5

Goede activiteit voor ons doel; mooi om de groep in actie te zien; de tijd was te kort om achteraf een goede 'evaluatie' te doen en om met de groep te reflecteren op wat er gebeurde en hoe dat normaal gesproken gaat als we met elkaar aan het werk zijn enz. Daardoor hebben we wel iets laten liggen (en eenmaal terug binnen hadden we weer een andere volle agenda die op ons wachtte).

Anoniem

Vereisten voor de locatie

Zowel buiten als binnen mogelijk, ruimte afhankelijk van het aantal personen.

Bij regenachtig weer moet uitgeweken kunnen worden naar een binnenruimte.

Bamboe bouwen

Al vanaf € 
26
 per persoon
9.4
Werk samen met je team naar de top
Direct offerte

Inbegrepen bij iedere boeking

Als je bij ons boekt, zijn veel zaken vanzelfsprekend inbegrepen.
Enthousiaste instructeurs
Schone en goede materialen
Regenponcho's
Je eigen contactpersoon
Catering en vergadering mogelijk
Afstemming locatie en activiteit

Vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen

Ik heb een buitenevent georganiseerd, maar het gaat regenen. Wat nu?

Wij zorgen voor regenponcho's voor alle deelnemers, zodat iedereen droog blijft. Een andere mogelijkheid is om het event naar binnen te verplaatsen of te vervangen door een ander event, mits dat mogelijk is. Bij heel slecht weer (code oranje of rood), mag het event gratis verplaatst worden naar een andere datum.

Kan de tijdsduur aangepast worden?

Ja dat kan. Wij kunnen ieder event op maat voor jullie inrichten en de tijdsduur van alle activiteiten kan naar wens aangepast worden.

Kan de instructie ook in het Engels worden verzorgd?

Ja, al onze activiteiten kunnen ook in het Engels worden verzorgd.

Kunnen wij meerdere activiteiten combineren?

Ja dat kan. Alle activiteiten kunnen naar wens worden gecombineerd.

Andere activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
E-mailadres
Aanmelding verstuurd
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrief.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het opnieuw...