Wildplukken & Superfoods

Ga mee op onze wildpluk wandeling en ontdek superfood van hollandse bodem
Buiten
2
tot
200
personen
1,15 uur
9.0
uit
2
reviews
Wist je dat er heel veel superfood te vinden is in jouw directe omgeving? In het bos, langs de weg of gewoon tussen de stoeptegels... Ga mee op ontdekkingsreis tijdens onze wildpluk wandeling en de natuur zal nooit meer hetzelfde zijn. Leuk als vergaderbreak of teamuitje.

Foto's

Bekijk alle foto's

Wildplukken

Wat is wildplukken eigenlijk? Wildplukken is het verzamelen van eetbare ingrediënten uit de natuur. Denk hierbij aan eetbare planten, wortels, bessen, noten, bloemen, paddenstoelen etc. Officieel mag je niet zomaar wildplukken, dit mag alleen voor eigen gebruik en in kleine hoeveelheden. Daarbij is het belangrijk dat je weet wat je plukt. Sommige planten en paddenstoelen zijn giftig, maar er zijn ook planten die juist heel geneeskrachtig en gezond zijn. Tijdens onze wildpluk wandeling vertellen we graag meer over deze superfood die in je eigen omgeving te vinden is. Je leert deze planten te herkennen, leert hoe je ze moet plukken en kunt verwerken tot heerlijke, supergezonde gerechten.

Superfood van eigen bodem

Iedereen kent het wel: gezonde gojibessen, hennepzaad, chiazaden... maar wie kent de superfoods van onze eigen bodem? Waarom zou je naar de supermarkt gaan, als je het ook kunt vinden in je eigen achtertuin, in het park, langs de weg of gewoon tussen de stoeptegels? De planten die we gaan ontdekken en proeven vragen een open houding in smaak en wat iets nou eigenlijk is en wat het voor je kan doen. In deze workshop Wildplukken & Superfood ga je kennismaken met verschillende soorten hollandse superfood die in je eigen woonomgeving te vinden zijn en leer je hoe je deze kunt bereiden en gebruiken in gerechten.

Proef de natuur

Het programma start vanaf een locatie naar keuze: onze wildpluk wandelingen kunnen door heel Nederland verzorgd worden. We nemen je graag mee de natuur in om je kennis te laten maken met de bloemen en planten om je heen. Je leert minimaal 5 soorten eetbare planten te onderscheiden en herkennen Dit zijn gewone huis-tuin-en keukenplanten die ook in je eigen thuisomgeving terug te vinden zijn. Je gaat proeven, ruiken en voelen en je krijgt informatie over de risico’s, voordelen en kracht van het nederlandse superfood. De wandeling is informatief maar ook is het mogelijk om planten mee te nemen voor in de soep, salade of voor een kruidenthee.

Wildpluk gerechten

Bij terugkeer op de locatie worden de geplukte planten bereidt in een heerlijke kruidenthee, pesto of bloemetjesboter. Naar wens kan de workshop verder uitgebreid worden met wildpluk-hapjes, een Wildpluk Catering of een Outdoor Cooking workshop. Bij een wildpluk-catering of outdoor cooking komt onze buitenkok naar de locatie toe om ter plaatse te koken op open vuur, met hete kolen, ketels, driepoten, rookovens, hooikisten en tajines. De geplukte ingrediënten worden verwerkt in een heerlijke maaltijd boordevol kracht en gezonde voedingsstoffen.

Wildplukken voor kleine en grote groepen

Onze wildpluk wandelingen kunnen verzorgd worden voor groepen tot 200 personen. Bij het maken van eten wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en op de wildplukwandelingen wordt er uit de natuur eten verzameld. Er wordt gekeken naar voedsel dat ondersteunend is voor de mens. Wildplukkers kookt niet alleen vegetarisch, maar houden ook van vis en vlees. Wel wordt er veel gebruik gemaakt van groenten, peulvruchten en andere natuurlijke ingrediënten in de gerechten en wordt er uiteraard rekening gehouden met voorkeuren en allergiën.

Waarom wildplukken en superfood?

Wildplukken groeit in Nederland, het is ook een vanzelfsprekende keuze om de natuur te betrekken bij de bereiding van eten. Planten die om ons heen groeien zijn de voorouders van de groenten die we kopen in de winkel. Veel planten hebben een geneeskrachtige werking en kunnen preventief de gezondheid op orde houden. De natuur is interessant, heel divers en heeft heel veel te bieden voor een mens, maar we zijn steeds meer verwijderd geraakt van de natuur om ons heen. Deze workshop Wildplukken & Superfood brengt op eenvoudige en inspirerende wijze de natuur een stapje dichterbij.

Mogelijk op iedere locatie

De workshop Wildplukken & Superfood duurt ca. 1 tot 1½ uur en kan naar wens verkort of uitgebreid worden. Deze workshop is uitstekend te combineren met een workshop Outdoor Cooking of met onze Outdoor Catering. De workshop kan op iedere gewenste locatie worden verzorgd.

Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Automatisch invullen
Wil je de gegevens van jouw meest recente aanvraag automatisch laten invullen?
01-01-2023
12:30
12 personen

Jouw event

Gewenste datum & tijd
Aantal deelnemers
Is de locatie reeds bekend?
Naam van de locatie
Informatie over de locatie
Vul hier extra informatie over de locatie in, zoals website, e-mailadres, telefoonnummer of adresgegevens.
Wil je locatie suggesties ontvangen van ons?
Plaats
Heb je een voorkeur voor een plaats of regio? Vul die dan hieronder in.
Geen probleem!
Je kunt altijd op een later moment een locatie toevoegen aan jouw aanvraag.

Jouw gegevens

Bedrijfsnaam
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Aanvraag verzonden
Bedankt! We hebben jouw aanvraag ontvangen en gaan voor je aan de slag! Je ontvangt een kopie van de aanvraag op jouw e-mailadres.
Alle activiteiten bekijken
Oeps! Er ging iets fout bij het versturen van het offerteformulier.
Probeer het later nog eens of bel ons op 0575 743 220

Reviews (-)

No items found.

Vereisten voor de locatie

No items found.

Wildplukken & Superfoods

Al vanaf € 
19
 per persoon
9.0
Ga mee op onze wildpluk wandeling en ontdek superfood van hollandse bodem
Direct offerte

Inbegrepen bij iedere boeking

Als je bij ons boekt, zijn veel zaken vanzelfsprekend inbegrepen.
Enthousiaste instructeurs
Schone en goede materialen
Regenponcho's
Je eigen contactpersoon
Catering en vergadering mogelijk
Afstemming locatie en activiteit

Vragen?

Bekijk onze meest gestelde vragen
No items found.

Andere activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
E-mailadres
Aanmelding verstuurd
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrief.
Oeps! Er ging iets fout, probeer het opnieuw...